6

Personen
maximaal

 

Huisdieren niet
toegestaan

 

Bijzettent
toegestaan

210

Reisafstand
vanaf Utrecht

De Kooiplaats

Kamperen op boerderijcamping de Kooiplaats op Schiermonnikoog is kamperen op de meest noordelijke camping van Nederland. De camping is gevestigd op een melkveehouderij die volop in bedrijf is en ligt aan in een prachtig natuurgebied, op loopafstand van de veerhaven.

Kamperen doe je op autoluw Schiermonnikoog in een Safari de luxe tent met eigen sanitair. Het tentenveld ligt te midden van de stallen, waar je gerust een kijkje mag nemen. Verwacht op camping de Kooiplaats geen sterren camping met veel toeters en bellen. Ben je echter op zoek naar een fijne uitvalbasis , waar de sfeer hartelijk en gemoedelijk is en het eiland aan je voeten ligt, dan is de Kooiplaats een aanrader.

Weilanden, bossen, kwelders, strand, zee en duinen op de “Kooiplaats” zit je midden in de mooiste flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Door zijn ligging, aan de rand van de duinen en dicht bij de kwelders, is de “Kooiplaats“ een ideaal vertrekpunt voor schitterende wandel-en fietstochten. Op enige afstand van de “Kooiplaats” ligt de geheel gerenoveerde eendenkooi waarmee de boerderij cultuurhistorisch verbonden is. Doordat de boerderij nog volledig in bedrijf is kun je alle aspecten van het boerenleven meemaken. Bekijk en ervaar zelf het koeienmelken, schapen scheren, inkuilen van gras, voeren van de kippen en eenden. Voor kinderen een top ervaring. Elke dag is er verse melk aanwezig en wanneer de kippen aan de leg zijn, zijn er ook eieren verkrijgbaar .

Schiermonnikoog biedt enorm brede zandstranden en prachtige natuur. Het eiland is autoluw en nodigt uit tot prachtige wandelingen en fietstochten. De fietsen zijn direct bij de veerboot te huur en het is maar een klein stukje peddelen naar de Kooiplaats waar de compleet ingerichte tent met sanitair voor je klaar staat. Schiermonnikoog verken je op de fiets. Bunkers, de vuurtorens, het gezellige dorp, het bijzondere kerkhof Vredenhof en natuurlijk is er altijd het strand. Aan de Waddenzee het groene strand, met bijzondere vogelsoorten en een unieke flora en fauna en aan de Noordzeekant de enorme zandstranden die alleen maar groter worden.

  •  Boerderij camping
  •  Poolbiljart
  •  speeltoestel
  •  Verse melk
  •  Verse eieren
  •  Direct grenzend aan natuurgebied

Check: vrijblijvend de beschikbaarheid