8.5

Beoordeling
Zoover

6

Personen
maximaal

 

Huisdieren
toegestaan

 

Bijzettent
toegestaan

180

Reisafstand
vanaf Utrecht

Waterpark Oan ‘e Poel

Tussen vennen en bossen en midden in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa ligt Landgoed De Berenkuil. Een camping waar natuur en recreatie een harmonieus geheel vormen.

Landgoed De Berenkuil is in alle opzichten natuurlijk. De ruim opgezette camping ligt midden in het bos en is doorspekt met duintjes en zandpaden. Op het glooiende, autovrije terrein is elke plek weer anders. Wel hebben de kampeerplekken één belangrijke overeenkomst: ze zijn allemaal even royaal. Dus neem de ruimte, want dat draagt zeker bij aan je vakantiegevoel! Een camping waar kinderen de hoofdrol spelen. Niet voor niets is de Berenkuil bekroond met de titel: kindercamping van het jaar! Minder mooi weer is geen reden om De Berenkuil niet te bezoeken. In 2017 is op de Berenkuil binnenspeeltuin Tipperdoki gebouwd.Met thema jungle in het achterhoofd is er een klimwereld gecreëerd, vol met boomhutten, touwbruggen, kruiptunnels en glijbanen. De garantie voor urenlang speelplezier!

Een kop koffie aan de leestafel in de huiskamer, een biertje of een uitgebreide maaltijd op het terras… Bij Het Bommelhoes kun je de hele dag terecht. Kinderen kunnen uren ravotten in het Berenbos, in de overdekte speeltuin Tipperdoki en in de zwemvijver. Aan de waterkant staat de Berenburcht, waar de kinderen nogal eens zijn te vinden als ze niet brood bakken of op speurtocht zijn met het animatieteam. In het openluchttheater zijn in het hoogseizoen elke avond voorstellingen voor jong en oud. Ben je even uitgezwommen? Ga dan los in de fantastische speeltuin, waar je uitgebreid kunt klimmen en klauteren.

Neem je fiets maar mee! Het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa is enig in zijn soort. Je vindt er bossen en zandvlaktes, maar ook kleine stroompjes die door nat grasland vol orchideeën slingeren en oude esdorpen met mooie brinken. Het levendige dorp Rolde bijvoorbeeld, met zijn fraaie gotische kerk en leuke terrassen, of het middeleeuwse Borger, waar het grootste hunebed van Drenthe staat. Wil je meer weten over deze prehistorische reuzen, bezoek dan eens het Hunebedcentrum in Borger. Vlakbij De Berenkuil strekt boswachterij Grolloo zich uit, vol zandverstuivingen, zwemplassen en vennetjes. Ben je een cultuurfreak? Dan is het Drents Museum in Assen een regelrechte aanrader!

 • Restaurant met terras
 • Afhaalmaaltijden
 • Winkel (vers brood)
 • Huiskamer en recreatieruimte
 • Wifi
 • Animatie
 • Sportvelden en openluchttheater
 • Speeltuin (deels overdekt)
 • Binnen speeltuin Tipperdoki
 • Openlucht zwembad
 • Speelvijver met zandstrand en watertoestellen

Check: vrijblijvend de beschikbaarheid