VEELGESTELDE VRAGEN

Wij ontvangen dagelijks vele vragen, waarvan er enkele vaak terugkomen. Deze vragen hebben wij hier bijeengebracht, zodat u het antwoord snel terug kunt vinden.

Boeken

Welke kosten komen er nog bij als ik een boeking maak?
De kosten die aan uw reservering toegevoegd worden zijn de reserveringskosten à € 25,- en de lokale heffingen zoals bijvoorbeeld toeristenbelasting. Dit is per camping verschillend .Indien u een verzekering wilt bijboeken, worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

U betaalt bij aankomst op de camping geen borgsom. Eventuele schade, vermissing en/of (extra) schoonmaakkosten worden bij u in rekening gebracht.

De verplichte schoonmaakkosten zijn afhankelijk van de tent die u huurt:

Lodge tent en € 30,-

Lodge de Luxe € 40,-

Safaritent € 50,-

Safaritent de Luxe € 75,-

Het lukt niet om een boeking te maken op de aankomstdag die ik wil.
Wij werken in het hoogseizoen met vaste wisseldagen. In het laagseizoen kunt u iedere dag aankomen. In Nederland  en Luxemburg zijn de vaste wisseldagen: vrijdag en maandag en op de overige campings zijn de vaste wisseldagen zaterdag en woensdag. De minimale verblijfsduur is voor het gehele seizoen 3 nachten.

Hoogseizoen is van: 14 juli tot 25 augustus.

Wij hebben via internet geboekt is de boeking goed bij u aangekomen?
Wanneer u boekt, ontvangt u van ons een reserveringsbevestiging per mail.  U kunt aan de hand van de bevestiging controleren of de juiste camping, de juiste data en het correct aantal personen geboekt zijn.

De reserveringsbevestiging wijkt af van wat wij willen boeken, wat nu?
Neemt u dan op de eerstvolgende werkdag  contact met ons op. Wij zullen samen met u een correcte boeking maken. ons telefoonnummer: 050-5011515. Of mail info@countrycamp.nl

Wij weten het nog niet zeker,  kunnen we een plaats reserveren en later boeken? (optie nemen)
In overleg kunt u bij ons een optie nemen. De duur van de optie is afhankelijk van de periode in het seizoen. In het hoogseizoen kunnen wij u een optie bieden van maximaal een  paar uur. Is de vakantie pas over een aantal maanden in zicht dan kunnen we u een optie bieden van maximaal 14 dagen.

Opties kunt u alleen telefonisch of per mail maken.

Ik wil graag meerdere campings met elkaar combineren. Kan ik dit op de website doen?
Ja hoor dit kan. Wij ontvangen uw boeking en zullen er naderhand zorg voor dragen dat u slechts eenmaal reserveringskosten hoeft te betalen. U betaalt wel per gehuurde tent schoonmaakkosten

Ik wil graag mijn reservering wijzigen kan dit nog?
Voor wijzigingen na reservering brengen wij €25,- wijzigingskosten in rekening. Op wijzigingen die een gedeeltelijke annulering betreffen, zijn voor dat gedeelte de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Als u tijdens het verblijf op de camping de gereserveerde periode verlengt, betaalt u de extra periode direct op de camping. Hiervoor gelden de prijzen die in onze brochure staan; u kunt in deze situatie geen gebruik maken van een aanbieding.

Wij weten nog niet wie er allemaal meegaan, kan ik dit later doorgeven?
Uiterlijk 3 werkdagen voor vertrek willen wij graag wie tot uw reisgezelschap behoren. Belangrijk :Het aantal leden van uw reisgezelschap  in de tent mag de maximale hoeveelheid per tent niet overschrijden. Het maximaal aantal personen vindt u eenvoudig terug  bovenaan  de campingpagina.

Past de camping bij onze manier van vakantie vieren?
Omdat wij een langdurige relatie hebben met onze campings weten wij vrij goed wat de sfeer op de camping is. Beleving is natuurlijk wel iets heel persoonlijks maar wij zullen u zo goed en eerlijk mogelijk informeren om voor u de keuze te vereenvoudigen.

Zijn er leeftijdsgenoten van onze kinderen op de camping als wij op vakantie zijn?
Zoals u zult begrijpen kunnen wij u hier moeilijk op antwoorden. Onze ervaring met  leeftijden van  bezoekers van de camping zijn algemeen. Wel kunnen we onze algemene ervaring met u delen. Zo zijn er campings die geschikter zijn voor de allerjongsten dan voor oudere kinderen en andersom.

Betaling

Moet ik aanbetalen?
Binnen twee weken na ontvangst van de reserveringsbevestiging betaalt u 40% van het totale bedrag (minimaal €150,-) plus de premie van de verzekeringen en de reserveringskosten. De rest betaalt u uiterlijk acht weken voor uw vertrekdatum. Reserveert u binnen tien weken voor vertrek, dan betaalt u het totale bedrag in één keer. Bij niet tijdige betaling heeft Country Camp het recht de reservering – na sommatie – te annuleren; u bent dan zelf aansprakelijk voor de annuleringskosten. Bij nalatige betaling komen alle kosten voor uw rekening.

Op welke manier kan ik de betaling doen? 


U kunt betalen via Ideal (na afronding van uw internetreservering of via de link in de boekingsbevestiging) of via overschrijving. Na boeking ontvangt u van ons een definitieve bevestiging. Hier staat het betalingsschema op vermeld met de nodige gegevens (rekeningnummer en IBAN en BIC-code indien u in het buitenland een reservering maakt).

Krijg ik een bevestiging van ontvangst van mijn betaling?
Ja, u ontvangt een bevestiging van ontvangst. Als de gehele betaling binnen is dan ontvangt u uiterlijk 2 weken voor vertrek de reispapieren per email. ( u ontvangt de reis papieren alleen als u de gehele reissom heeft voldaan)

Ik heb een last minute geboekt en vertrek heel snel, hoe krijg ik snel mijn reispapieren?
Wanneer u heel snel na de boeking vertrekt (binnen 3 dagen)  dan vragen wij u een mail te sturen van uw overschrijving. U maakt een printscreen van uw betaling en stuurt deze onder vermelding van het boekingsnummer naar info@countrycamp.nl . Wij zorgen ervoor dat de reispapieren naar u gemaild worden.

Grote(re) gezelschappen

Wij willen boeken met een groep kan dit?
Het boeken van groepen is in sommige gevallen mogelijk maar om teleurstellingen te voorkomen nemen wij altijd contact op om de betreffende vakantie door te spreken.

Ons gezin bestaat uit meer dan 6 personen, als wij een extra tent/luchtbed meenemen kunnen we dan met z’n allen in één tent?
Belangrijk: Het aantal leden van uw reisgezelschap in de tent mag de maximale hoeveelheid per tent niet overschrijden. De camping bepaalt hoeveel mensen er maximaal toegestaan zijn per kampeerplaats.  Het maximaal aantal personen vindt u eenvoudig terug bovenaan de campingpagina .

Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van een extra tent . Of leggen wij contact met de camping zodat u een bijzettent elders op de camping kunt plaatsen.

Wij willen met meerdere gezinnen naast elkaar staan, kunnen we dit regelen?
Als er voldoende vrije tenten beschikbaar zijn dan is dit zeker een mogelijkheid die we graag met u bespreken. Voor het reserveren van een voorkeursplaats rekenen wij € 35,- per tent.

Voorkeursplaatsen  kunt u alleen telefonisch of per mail doorgeven 

Staanplaats

Kan ik op de camping een plaats kiezen waar de tent wordt opgezet?
Onze tenten staan op vaste plaatsen op de camping. Wij zetten geen tenten op andere plaatsen op.

Kunt u ons een plattegrond van de camping toesturen, zodat wij kunnen aangeven op welke plek wij willen staan? In overleg kunnen  wij een voorkeursplaats voor u vastleggen Als u bij uw reservering een voorkeur  voor een bepaalde plek op de camping hebt aangegeven, dan betaalt u € 35,- extra. Uiteraard is dit alleen mogelijk als de plaats nog niet met voorkeur is geboekt. Wij denken graag met u mee over de meest geschikte plaats en kunnen u gedetailleerde informatie over de plaats  geven.

Hoe groot zijn de plekken op de camping?
Dit is verschillend. Country Camp selecteert campings met  in verhouding royale plaatsen, deze verhouding meten we af aan de omgeving. Aan de Cote d’Azur zijn de plaatsen kleiner dan in de binnenlanden van Frankrijk. Maar in verhouding zijn onze plaatsen aan de Cote d’Azur groter dan menig andere camping in het gebied.

Kunnen we een bijzettentje bij jullie huren?
Nee, deze mag u zelf meenemen. U dient dit bij boeking aan te geven. Een bijzettentje plaatsen is alleen mogelijk indien dit op de camping is toegestaan. Het maximale aantal personen van de accommodatie mag hiermee niet worden overschreden. U vindt het maximaal aantal personen bovenaan de campingpagina.

Hoe groot mag het bijzettentje zijn die we naast onze gehuurde tent  neer willen zetten?
De maximale grootte van het bijzettentje is 2 x 2 meter. Een bijzettentje plaatsen is alleen mogelijk indien dit op de camping is toegestaan. Het maximale aantal personen van de accommodatie mag hiermee niet worden overschreden. Het maximaal aantal personen vindt u eenvoudig terug op de campingpagina.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kan ik mijn elektrische apparaten zoals elektrische bbq, televisie en magnetron  etc. meenemen en aansluiten in de tent?
Nee, de elektrische aansluiting is berekend op laag stroomverbruik (220 volt/4  amp.) en is daarom niet geschikt voor deze apparaten. Het opladen van een mobiele telefoon of het gebruik van een nachtlampje is wel mogelijk.

Kan de auto bij de tent geparkeerd worden?
Op de meeste campings is dit mogelijk. Echter, enkele campings  hebben een centrale parkeerpaats. Als regel geldt: 1 auto per tent.

Mag ik op de campings barbecuëen?
Dit is sterk afhankelijk van de camping en ook het type bbq verschilt. In de regel kunt u er vanuit gaan dat een gasbbq op de camping is toegestaan.

Zijn de tenten rookvrij?
Ja. In onze tenten  is het niet toegestaan om te roken. Het is wel toegestaan om buiten te roken

Zijn er huisdieren op de camping toegestaan?
Dit is afhankelijk van de camping . Of de huisdieren zijn toegestaan kunt u makkelijk terugvinden op de campingpagina. Indien een huisdier is toegestaan is dit  maximaal van 1 huisdier per tent. De hond dient op de camping te worden aangelijnd. Het meenemen van een huisdier kost € 5,00 per nacht.

Zijn er genoeg bedden voor 6 personen?

Alleen in de Safaritent staan standaard 6 bedden. In de Lodge en Lodge de Luxe tent staan altijd 5 bedden. Bent u met 6 personen dan brengt u zelf een matrasje/luchtbed mee, evenals het bijbehorende linnengoed.

Is er wel keukeninventaris voor 6 personen?

De keukeninventaris is afgestemd op 6 personen en ook zijn er voldoende stoelen voor 6 personen.

Inventaris

Wat moet ik meenemen?
Bij Country Camp huurt u een compleet ingerichte tent.  U  kunt kiezen uit verschillende type tenten. Op de pagina tenten onder inventaris  kunt u precies nalezen wat er allemaal in de tent aanwezig is en wat niet.

De belangrijkste zaken  zetten we hier even voor u op een rijtje:

Country camp Lodge:

Zelf neemt u mee:

  • Bedlinnen (matrasovertrek, dekbedovertrek en kussensloop) dekbedden en kussens zijn aanwezig. Alle dekbedden zijn éénpersoons. (140 x 200 cm)
  • keukenlinnen (handdoek, theedoeken)
  • (Bad) Handdoeken
  • Kleding

Is het mogelijk om een bed linnenpakket bij te boeken voor de Country Camp Lodge tent ?
Nee dit is niet mogelijk. In de Country Camp Lodge de Luxe en in de Safaritenten is wel een bedlinnenpakket aanwezig

Welke maat overtrekken moet ik eventueel meenemen?
De mastrassen en dekbedden zijn 1 persoons.  140X 200 cm

Country Camp de luxe en Safaritenten

Bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt , zelf  neemt u mee:

  • Keukenlinnen
  •  Handdoekken
  • Kleding

Annulering 

Reserveringen kunnen alleen schriftelijk worden geannuleerd. De annuleringskosten zijn 25% van de huursom bij annulering tot acht weken voor de geboekte periode (minimaal €115,-) en 50% van de huursom bij annulering tussen acht en vier weken voor de geboekte periode (minimaal €115,-). Bij annulering binnen vier weken voor de geboekte periode is de volledige huursom verschuldigd. Bij latere aankomst in de tent of vroeger vertrek dan gereserveerd, vindt geen terugbetaling plaats.

Wijziging/annulering door Country Camp
Als Country Camp de gereserveerde accommodatie niet kan aanbieden, krijgt de huurder hiervan direct bericht. U krijgt een passend alternatief aangeboden zonder verhoging van de reissom. Maakt u hier geen gebruik van, dan krijgt u binnen twee weken reissom en reserveringskosten terug. Country Camp is hier niet aan gehouden in geval van overmacht, zoals bv. bij het uitroepen van de noodtoestand in het gebied van de camping, het uitbreken van besmettelijke ziekten die voor mens en/of dier gevaarlijk kunnen zijn en dreigend overstromingsgevaar.

Annulering 

Reserveringen kunnen alleen schriftelijk worden geannuleerd. De annuleringskosten zijn 25% van de huursom bij annulering tot acht weken voor de geboekte periode (minimaal €115,-) en 50% van de huursom bij annulering tussen acht en vier weken voor de geboekte periode (minimaal €115,-). Bij annulering binnen vier weken voor de geboekte periode is de volledige huursom verschuldigd. Bij latere aankomst in de tent of vroeger vertrek dan gereserveerd, vindt geen terugbetaling plaats.

Wijziging/annulering door Country Camp
Als Country Camp de gereserveerde accommodatie niet kan aanbieden, krijgt de huurder hiervan direct bericht. U krijgt een passend alternatief aangeboden zonder verhoging van de reissom. Maakt u hier geen gebruik van, dan krijgt u binnen twee weken reissom en reserveringskosten terug. Country Camp is hier niet aan gehouden in geval van overmacht, zoals bv. bij het uitroepen van de noodtoestand in het gebied van de camping, het uitbreken van besmettelijke ziekten die voor mens en/of dier gevaarlijk kunnen zijn en dreigend overstromingsgevaar.

VERZEKERINGEN

U kunt bij via Country Camp een reis- en annuleringsverzekering afsluiten bij de Europeesche verzekeringen. U vindt gedetailleerde informatie onder het kopje verzekeringen

Ik ben vergeten een reis -en annuleringsverzekering af te sluiten. Kan dit alsnog?
Dit kan voor een reisverzekering tot de dag voor vertrek. Houdt u er rekening mee dat een annuleringsverzekering tot uiterlijk 7 dagen na boeking kan worden afgesloten.